Zsíros pogácsa

Krumplis és zsíros pogácsa

Ez egy igazán különleges zsíros pogácsa. A különlegessége abban rejlik, hogy ez igazából ez nem is zsíros, hanem inkább krumplis pogácsa. Valójában ezt a krumplis pogácsát zsírban sütjük meg és emiatt lett zsíros pogácsa a neve.

hirdetés

Zsíros pogácsa recept

  1. A megpucolt, felkockázott krumplit vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük és hűlni hagyjuk.
  2. A kihűlt krumplit a többi hozzávalóval összegyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá lisztet.
  3. Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. (Nem kell kelesztenünk ezt a pogácsát.)
  4. Forró zsírban a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.
Krumplis és zsíros pogácsa
Krumplis és zsíros pogácsa
hirdetés
Krumplis és zsíros pogácsa

Zsíros pogácsa

Íme itt a részletes recept a zsíros és krumplis pogácsa elkészítéséhez!
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour 20 perc
Sütés 25 perc
ELKÉSZÍTÉS 1 hour 45 perc
FOGÁS Ebéd, Vacsora
KONYHA Kísérletező
ADAG 12 darab

A pogácsa hozzávalói
  

  • 35 dkg krumpli
  • 35 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 3 dkg zsír
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 evőkanál tejföl

A pogácsa elkészítése
 

  • A megpucolt, felkockázott krumplit vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük és hűlni hagyjuk.
  • A kihűlt krumplit a többi hozzávalóval összegyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá lisztet.
  • Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • Forró zsírban a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.

Érdemes megnézned a többi zsíros, illet krumplis pogácsa receptjeimet is.

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés