Tejfölös-sajtos pogácsa

Négyzet alakú tejfölös sajtos pogácsa

A tejföl és a sajt kombinációjával egy szuper puha pogácsát készíthetünk. A tejfölös-sajtos pogácsa puhasága és finomsága mindenkit magával ragad. Nézzük is meg, hogyan készül el a tejfölös-sajtos pogácsa!

hirdetés

Tejfölös-sajtos pogácsa recept

  1. A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. Közben a kimért, szitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat. Ráöntjük az élesztős tejet, beleütjük a tojást, összegyúrjuk és hozzáadjuk a tejfölt.
  2. Ruganyos, könnyű tésztát kell, hogy kapjunk. Ezért gyúrás közben, ha keménynek ítéljük a tésztánkat, adjunk hozzá még tejfölt, ellenkező esetben lisztet.
  3. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  4. Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk. És a fent említett módon késsel négyzet alakúra felvagdossuk Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a pogácsákat, felvert tojással megkenjük reszelt sajttal megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük.
Négyzet alakú tejfölös sajtos pogácsa
Négyzet alakú tejfölös-sajtos pogácsa
hirdetés
Négyzet alakú tejfölös sajtos pogácsa

Tejfölös-sajtos pogácsa

Ennek a tejfölös-sajtos pogácsának az a különlegessége és egyben a munkánk megkönnyítése, hogy csak egyszerűen szögletesre felvágjuk. Tehát nem kell pogácsaszaggatóval kiszaggatni és utána a leeső tésztát újra összegyúrni és kinyújtani.
ELŐKÉSZÍTÉS 30 perc
Sütés 15 perc
PIHENŐIDŐ 45 perc
ELKÉSZÍTÉS 1 hour 30 perc
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Kísérletező
ADAG 2 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 60 dkg liszt
  • 1 evőkanál
  • 20 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • 3 evőkanál tejföl
  • 10 dkg sajt a tetejére

A pogácsa elkészítése
 

  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • Közben a kimért, szitált lisztben elkeverjük a sót, elmorzsoljuk a vajat.
  • Ráöntjük az élesztős tejet, beleütjük a tojást, összegyúrjuk és hozzáadjuk a tejfölt.
  • Ruganyos, könnyű pogácsatésztát kell, hogy kapjunk. Ezért gyúrás közben, ha keménynek ítéljük a tésztánkat, adjunk hozzá még tejfölt, ellenkező esetben lisztet.
  • Letakarva 45 percig kelesztjük.
  • Ezután lisztezett felületen kinyújtjuk. És a fent említett módon késsel négyzet alakúra felvagdossuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a tejfölös-sajtos pogácsákat.
  • Felvert tojással megkenjük reszelt sajttal megszórjuk.
  • Előmelegített sütőben 200 fokon pirosra sütjük a tejfölös-sajtos pogácsákat.

Jó étvágyat kívánok!

Még több sajtos pogácsa

Még több tejfölös pogácsa

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés