Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Ha itt van a medvehagymaszezon, akkor lehet is készíteni a medvehagymás pogácsákat. Lehet nem árt egyből 2 adagot sütni. Mert gyorsan el fog fogyni az 1 adag medvehagymás pogácsa.

hirdetés

Medvehagymás pogácsa recept

  1. A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a tojássárgát, a tejfölt.
  2. Összegyúrjuk és laza tésztává dagasztjuk. Letakarva megkelesztjük kb. 30 perc alatt.
  3. Ezután kinyújtjuk, megkenjük a zsírral, megszórjuk a felaprított medvehagymával. Meghajtogatjuk: mind a 4 oldalt egyenként középre hajtjuk. Egy duci kockát kapunk. Letakarjuk és kelesztjük 20 percig.
  4. Ezt megismételjük: nyújtás, hajtogatás, kelesztés.
  5. Végül utoljára 2 cm vastagságúra kinyújtjuk. Egy kisebb pohár segítségével kiszaggatjuk.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a medvehagymás pogácsákat és megkenjük a felvert tojással, 10 percig pihentetjük. 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Medvehagymás pogácsa
Medvehagymás pogácsa recept
hirdetés
Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa

Medvehagymás pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS 30 perc
Sütés 15 perc
PIHENŐIDŐ 1 hour 20 perc
ELKÉSZÍTÉS 2 hours 5 perc
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 50 dkg liszt
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárga
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál
  • 10 dkg zsír
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 db tojás a kenéshez

A pogácsa elkészítése
 

  • A langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a sót, a tojássárgát, a tejfölt.
  • Összegyúrjuk és laza tésztává dagasztjuk.
  • Letakarva megkelesztjük kb. 30 perc alatt.
  • Ezután kinyújtjuk, megkenjük a zsírral, megszórjuk a felaprított medvehagymával.
  • Meghajtogatjuk: mind a 4 oldalt egyenként középre hajtjuk. Egy duci kockát kapunk.
  • Letakarjuk és kelesztjük 20 percig.
  • Ezt megismételjük: nyújtás, hajtogatás, kelesztés.
  • Végül utoljára 2 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  • Egy kisebb pohár segítségével kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk a medvehagymás pogácsákat és megkenjük a felvert tojással. 10 percig pihentetjük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Még több medvehagymás pogácsa

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés