Medvehagymás-krumplis pogácsa

Medvehagymás krumplis pogácsa

Ezt a remek vendégváró medvehagymás-krumplis pogácsát a medvehagyma és a krumpli párosítása teszi különlegessé és pikánssá. A pogácsa puhaságát egyrészt a krumpli, másrészt a hajtogatás és a többszöri kelesztés adja.

hirdetés

Medvehagymás-krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit előre megfőzzük, összetörjük és kihűtjük.
  2. A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük és apróra vágjuk, majd az összetört krumplival elkeverjük.
  3. A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  4. A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük az egyik tojást és hozzáadjuk a zsírt és a felfutott élesztő is.
  5. Összegyúrjuk a pogácsatésztát és letakarva kb. 35 percig megkelesztjük.
  6. Amikor szépen megkelt a tészta, lisztezett felületen nagyra kinyújtjuk és meghajtogatjuk (minden oldalt egyenként középre, hajtunk).
  7. Újabb kelesztés jön 20 percig. A hajtogatást és kelesztést még egyszer megismételjük.
  8. A következő nyújtásnál már ne legyen vékony a tészta (kb. két ujjnyi). Éles késsel berácsozzuk és kiszaggatjuk, felvert tojással megkenjük.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük a medvehagymás-krumplis pogácsákat.
Medvehagymás krumplis pogácsa
Medvehagymás-krumplis pogácsa
hirdetés
Medvehagymás krumplis pogácsa

Medvehagymás-krumplis pogácsa

Medvehagymás-krumplis pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour
Sütés 20 perc
Pihenőidő 1 hour 10 perc
ELKÉSZÍTÉS 2 hours 30 perc
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Kísérletező
ADAG 2 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 30 dkg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás + 1 a kenéshez
  • 10 dkg dkg
  • 0,5 dl dl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál
  • 1 csokor medvehagyma

A pogácsa elkészítése
 

  • A krumplit előre megfőzzük, összetörjük és kihűtjük.
  • A medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük és apróra vágjuk, majd az összetört krumplival elkeverjük.
  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót, beleütjük az egyik tojást és hozzáadjuk a zsírt és a felfutott élesztő is.
  • Összegyúrjuk a pogácsatésztát és letakarva kb. 35 percig megkelesztjük.
  • Amikor szépen megkelt a tészta, lisztezett felületen nagyra kinyújtjuk és meghajtogatjuk (minden oldalt egyenként középre, hajtunk).
  • Újabb kelesztés jön 20 percig. A hajtogatást és kelesztést még egyszer megismételjük.
  • A következő nyújtásnál már ne legyen vékony a tészta (kb. két ujjnyi). Éles késsel berácsozzuk és kiszaggatjuk, felvert tojással megkenjük.
  • 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt pirosra sütjük a medvehagymás-krumplis pogácsákat.

Jó étvágyat kívánok!

Még több medvehagymás pogácsa

Még több krumplis pogácsa

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés