Hajtogatott krumplis pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa

A hajtogatástól is és a krumplitól is igazán könnyű pogácsákat kapunk. Sajnos a hajtogatott krumplis pogácsa nem egy gyorsan elkészíthető pogácsa. De megéri a hosszú fáradozást. Érdemes rászánni az időt. Vendégvárásra kitűnően alkalmas ez a hajtogatott krumplis pogácsa. Frissen a legjobb fogyasztani!

hirdetés

Hajtogatott krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1,5 óra).
  3. Lisztezett felületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet. Ezt követően meghajtogatjuk a tésztánkat: minden irányból középre hajtunk egyrészt. Letakarjuk és 20 percig kelesztjük. A hajtogatást, kenést, kelesztést még 3-szor megismételjük.
  4. Az utolsó nyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
  5. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a hajtogatott krumplis pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
  6. Pirosodásig készre sütjük a hajtogatott krumplis pogácsákat.
Hajtogatott krumplis pogácsa
Hajtogatott krumplis pogácsa recept
hirdetés
Hajtogatott krumplis pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa

Hajtogatott krumplis pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour 30 perc
Sütés 20 perc
PIHENŐIDŐ 1 hour 30 perc
ELKÉSZÍTÉS 3 hours 20 perc
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Hagyományos
ADAG 3 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 30 dkg krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír
  • 2 db tojás a tésztába
  • 2 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 1,5 evőkanál
  • 1 db tojás a hajtogatás előtti kenéshez
  • 3 evőkanál tej a hajtogatás előtti kenéshez
  • 1 db tojás a szaggatás utáni kenéshez
  • 1 kávéskanál őrölt pirospaprika a szaggatás utáni kenéshez

A pogácsa elkészítése
 

  • A krumplit kockára vágva sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és kihűtjük.
  • A pogácsa tésztahozzávalóit összegyúrjuk, alaposan kidolgozzuk és letakarva duplájára kelesztjük (kb. 1,5 óra).
  • Lisztezettfelületen kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a tejet.
  • Ezt követően meghajtogatjuk a tésztánkat: minden irányból középrehajtunk egyrészt.
  • Letakarjuk és 20 percig kelesztjük.
  • A hajtogatást, kenést, kelesztést még 3-szor megismételjük.
  • Az utolsónyújtást követően éles késsel berácsozzuk a tésztát és pogácsákat szaggatunk belőle.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük, sütőpapírral kibéleljük a tepsit, a hajtogatott krumplis pogácsákat belerakosgatjuk és lekenjük a felvert tojással, amiben elkevertük a paprikát.
  • Pirosodásig készre sütjük a hajtogatott krumplis pogácsákat.

Jó étvágyat kívánok!

Még több krumplis pogácsa

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés