A medvehagyma szezon alatt számtalan lehetőségünk van medvehagymás pogácsát sütni. Így kipróbálhatjuk a medvehagymás pogácsa zsírral történő sütését. Ez a zsírós medvehagymás pogácsa remekül tud passzolni bármilyen leves vagy főzelék mellé is!
hirdetés
Medvehagymás pogácsa zsírral készítése
- A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a zsírt, a tojássárgákat, ráöntjük a habosra felfutott élesztő és összegyúrjuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyű ruganyos tésztát kapjunk.
- A begyúrt pogácsatésztát letakarva megkelesztjük.
- Közben a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk és olvasztott vajon kissé megdinszteljük.
- A megkelt tésztát nagyra kinyújtjuk és megkenjük a medvehagyma felével.
- Mint a bejglit feltekerjük, a két végét középre hajtjuk, letakarva ismét kelesztjük. (Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük!)
- Ezután már csak nyújtjuk kb. két ujjnyi vastagságúra. Éles késsel megcsíkozzuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és míg a sütő melegszik, újra kelesztjük.
- A felvert tojásfehérjével megkenjük a medvehagymás pogácsákat és 180 fokon pirosra sütjük.
hirdetés
Medvehagymás pogácsa zsírral
Medvehagymás pogácsa zsírral recept.A medvehagyma szezon alatt számtalan lehetőségünk van kipróbálni a medvehagymás pogácsa zsírral történő sütését. Próbáljuk is ki azonnal!
A pogácsa hozzávalói
- 60 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 1,5 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 4 evőkanál tejföl
- 2 db tojás sárgája, fehérje külön
- 18 dkg zsír
- 1 csokor medvehagyma
- 1 dkg vaj
A pogácsa elkészítése
- A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a zsírt, a tojássárgákat, ráöntjük a habosra felfutott élesztő és összegyúrjuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyű ruganyos tésztát kapjunk.
- A begyúrt pogácsatésztát letakarva megkelesztjük.
- Közben a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk és olvasztott vajon kissé megdinszteljük.
- A megkelt tésztát nagyra kinyújtjuk és megkenjük a medvehagyma felével.
- Mint a bejglit feltekerjük, a két végét középre hajtjuk, letakarva ismét kelesztjük. (Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük!)
- Ezután már csak nyújtjuk kb. két ujjnyi vastagságúra. Éles késsel megcsíkozzuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és míg a sütő melegszik, újra kelesztjük.
- A felvert tojásfehérjével megkenjük a medvehagymás pogácsákat és 180 fokon pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!
Még több medvehagymás pogácsa
- Medvehagymás pogácsa »
- Medvehagymás túrós pogácsa »
- Sajtos medvehagymás pogácsa »
- Medvehagymás krumplis pogácsa »