Medvehagymás pogácsa zsírral

Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve és tányérra szedve

A medvehagyma szezon alatt számtalan lehetőségünk van medvehagymás pogácsát sütni. Így kipróbálhatjuk a medvehagymás pogácsa zsírral történő sütését. Ez a zsírós medvehagymás pogácsa remekül tud passzolni bármilyen leves vagy főzelék mellé is!

hirdetés

Medvehagymás pogácsa zsírral készítése

  1. A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a zsírt, a tojássárgákat, ráöntjük a habosra felfutott élesztő és összegyúrjuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyű ruganyos tésztát kapjunk.
  3. A begyúrt pogácsatésztát letakarva megkelesztjük.
  4. Közben a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk és olvasztott vajon kissé megdinszteljük.
  5. A megkelt tésztát nagyra kinyújtjuk és megkenjük a medvehagyma felével.
  6. Mint a bejglit feltekerjük, a két végét középre hajtjuk, letakarva ismét kelesztjük. (Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük!)
  7. Ezután már csak nyújtjuk kb. két ujjnyi vastagságúra. Éles késsel megcsíkozzuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és míg a sütő melegszik, újra kelesztjük.
  8. A felvert tojásfehérjével megkenjük a medvehagymás pogácsákat és 180 fokon pirosra sütjük.
Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve és tányérra szedve
Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve
hirdetés
Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve és tányérra szedve

Medvehagymás pogácsa zsírral

Medvehagymás pogácsa zsírral recept.
A medvehagyma szezon alatt számtalan lehetőségünk van kipróbálni a medvehagymás pogácsa zsírral történő sütését. Próbáljuk is ki azonnal!
ELŐKÉSZÍTÉS 30 perc
Sütés 20 perc
Pihenőidő 1 hour 30 perc
ELKÉSZÍTÉS 2 hours 20 perc
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 60 dkg liszt
  • 1 evőkanál
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás sárgája, fehérje külön
  • 18 dkg zsír
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dkg vaj

A pogácsa elkészítése
 

  • A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a zsírt, a tojássárgákat, ráöntjük a habosra felfutott élesztő és összegyúrjuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyű ruganyos tésztát kapjunk.
  • A begyúrt pogácsatésztát letakarva megkelesztjük.
  • Közben a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk és olvasztott vajon kissé megdinszteljük.
  • A megkelt tésztát nagyra kinyújtjuk és megkenjük a medvehagyma felével.
  • Mint a bejglit feltekerjük, a két végét középre hajtjuk, letakarva ismét kelesztjük. (Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük!)
  • Ezután már csak nyújtjuk kb. két ujjnyi vastagságúra. Éles késsel megcsíkozzuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és míg a sütő melegszik, újra kelesztjük.
  • A felvert tojásfehérjével megkenjük a medvehagymás pogácsákat és 180 fokon pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Még több medvehagymás pogácsa

  • Medvehagymás pogácsa »
  • Medvehagymás túrós pogácsa »
  • Sajtos medvehagymás pogácsa »
  • Medvehagymás krumplis pogácsa »
Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés