Pogácsa szaggatás

Pogácsa szaggatás

A pogácsa készítése során fontos szempont a megfelelő szaggatás, amely befolyásolja a végeredményt. Nézzük is a pogácsa szaggatást lépéseit!

hirdetés

A pogácsa szaggatás lépései

  1. A szaggatás előtt érdemes a pogácsatésztát gondosan kinyújtani, és játszani a tészta vastagságával.
  2. Általában az alapvető vastagság ujjnyi, 2-3 centiméter, azonban ha magasabb pogácsákat szeretnénk, akár 4 centi magasra is nyújthatjuk a tésztát.
  3. Fontos megjegyezni, hogy a magasabb tészta kevesebb pogácsát eredményez, de ennek ellenére könnyedén elfér egy kisebb tepsi méretben is.

Mivel szaggassuk a pogácsákat?

A megfelelő pogácsaszaggató kiválasztás függ attól, hogy mekkora pogácsákat szándékozunk sütni. A kisebb méretű pogácsák készítéséhez kisebb méretű szaggatót kell keresnünk. A nagyobb pogácsákhoz, meg nagyobbat. Ezt jobb már az elején eldönteni és nem a sütés előtt gondolkodni rajta.

Amennyiben többféle méretű pogácsaszaggatóval rendelkezünk, érdemes a magasabb pogácsákhoz a nagyobb átmérőjű szaggatót választani.

Az általam legjobbnak minősített pogácsaszaggató a pohár! Mivel pohár szinte minden háztartásban található, több méretben is, így mondhatjuk ez a legkézzelfoghatóbb választás erre a célra.

Pogácsa szaggatás
Pogácsa szaggatás pohár segítségével
hirdetés

A poharak közül sok választásunk lehet. Választhatunk kicsit feles poharat, széles whiskys poharat, vagy egy köztes méretű sima poharat is.

De ha nem szeretnénk poharat használni pogácsa szaggatáshoz, akkor választhatunk kifejezetten erre a célra készült pogácsaszaggatót.

Más forma is szóba jöhet!

Nem muszáj a hagyományos kör formánál maradni, kipróbálhatunk más formákat is. Például készíthetünk négyzet alakú pogácsákat is, mint ahogy a tejfölös-sajtos pogácsa is készült.

Plusz tipp

Ha különlegesebbé szeretnéd tenni a pogácsádat, akkor nyújtást követően rácsozd be a tésztát átlósan mindkettő irányból, hasonlóképpen, mint a vajas-tejfölös pogácsának vagy a hajtogatott tepertős pogácsának. Ezáltal sokkal érdekesebb és izgalmasabb kinézete lesz.

Jó pogácsa szaggatást és sütést kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés