Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa

A juhtúrós pogácsa egyik különlegessége, hogy elkésztően puha. A másik, hogy hamar elfogy. Soha se lehet eleget készíteni belőle. Ahogy készen van a juhtúrós pogácsa, már lehetne csinálni a következő adag juhtúrós pogácsát.

hirdetés

Juhtúrós pogácsa recept

  1. Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben. Közben a lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajat.
  2. Hozzáöntjük a habosra fölfutott élesztőt, összekeverjük és most jöhet a túró, valamint a joghurt.
  3. Az egészet alaposan összegyúrjuk. Lágy tésztát kell kapnunk.
  4. Ha túl lágy, adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Ha viszont keménynek találjuk, lazíthatjuk a tésztát joghurttal. Ha alaposan kidolgoztuk, letakarva megkelesztjük. Ez a hőmérséklettől függően lehet 45 – 60 perc.
  5. Amikor látszik, hogy szépen megkelt a tésztánk, egy lisztezett felületre kiborítjuk, még egyszer átgyúrjuk és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. A tetejét egy éles kés hegyével berácsozzuk és kiszaggatjuk.
  6. Ezután sütőpapírral kibélelt tepsiben 15 percig pihentetjük a juhtúrós pogácsákat, majd egy tojással lekenjük. 180 fokon pirosra sütjük.
Juhtúrós pogácsa
Juhtúrós pogácsa recept
hirdetés
Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa

Juhtúrós pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS 45 perc
Sütés 15 perc
PIHENŐIDŐ 1 hour
ELKÉSZÍTÉS 2 hours
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 60 dkg liszt
  • 2-3 teáskanál
  • 1,5 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 25 dkg juhtúró
  • 30 dkg puha vaj
  • 0,5 dl joghurt
  • 1 db tojás a kenéshez

A pogácsa elkészítése
 

  • Az élesztőt megfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  • Közben a lisztben elkeverjük a sót és elmorzsoljuk a vajat.
  • Hozzáöntjük a habosra fölfutott élesztőt, összekeverjük és most jöhet a túró, valamint a joghurt.
  • Az egészet alaposan összegyúrjuk. Lágy tésztát kell kapnunk.
  • Ha túl lágy, adjunk még hozzá egy kevés lisztet. Ha viszont keménynek találjuk, lazíthatjuk a tésztát joghurttal.
  • Ha alaposan kidolgoztuk, letakarva megkelesztjük. Ez a hőmérséklettől függően lehet 45 – 60 perc.
  • Amikor látszik, hogy szépen megkelt a tésztánk, egy lisztezett felületre kiborítjuk, még egyszer átgyúrjuk és ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk.
  • A tetejét egy éles kés hegyével berácsozzuk és kiszaggatjuk.
  • Ezután sütőpapírral kibélelt tepsiben 15 percig pihentetjük a juhtúrós pogácsákat, majd egy tojással lekenjük. 180 fokon pirosra sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Még több túrós pogácsa

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés