Puha túrós pogácsa

Finom és puha túrós pogácsa

Elképesztően puha túrós pogácsa! Sokan szeretnének finom, puha túrós pogácsákat készíteni. De nem tudják hogyan kezdjenek neki. Ha Te is ide tartozol, ne aggódj! Jó helyen vagy! Itt az ideje, hogy megtanuld hogyan lehet pihe-puha túrós pogácsát készíteni.

hirdetés

Puha túrós pogácsa recept

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. És a vajat megolvasztjuk.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, majd belemorzsoljuk a túrót.
  3. Ráöntjük az élesztős tejet, a vajat és belekanalazzuk a joghurtot, majd az egészet összegyúrjuk.
  4. Lágy, puha pogácsatésztát kapunk. Ha túl lágyra sikerült, adjuk hozzá még egy kevés lisztet.
  5. Miután szép simára a puha túrós pogácsa tésztát kidolgoztuk, letakarjuk és kb. 45 percig kelesztjük.
  6. A megkelt túrós pogácsatésztát lisztezett felületen kb. másfél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a puha túrós pogácsákat és tojással lekenjük
  8. Majd addig kelesztjük a kiszaggatott pogácsákat a tepsin, míg a sütő bemelegszik.
  9. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a puha túrós pogácsákat.
Finom és puha túrós pogácsa
Finom és puha túrós pogácsa

Puha túrós pogácsa

Jó helyen vagy! Elképesztően puha túrós pogácsa! Szeretnél puha pogácsát készíteni? Most megtudod hogyan készül a pihe-puha túrós pogácsa.
Finom és puha túrós pogácsa
Előkészítés: 20 perc
Sütés / Főzés: 15 perc
PIHENŐIDŐ 1 hour
Összesen: 1 hour 35 perc
Adag: 1.5 tepsi
Fogás: Uzsonna, Vacsora
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg vaj
  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál joghurt
  • 1 csapott evőkanál
  • 1 db tojás a kenéshez
hirdetés

Elkészítés

  • Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben. És a vajat megolvasztjuk.
  • A lisztben elkeverjük a sót, majd belemorzsoljuk a túrót.
  • Ráöntjük az élesztős tejet, a vajat és belekanalazzuk a joghurtot, majd az egészet összegyúrjuk.
  • Lágy, puha pogácsatésztát kapunk. Ha túl lágyra sikerült, adjuk hozzá még egy kevés lisztet.
  • Miután szép simára a puha túrós pogácsa tésztát kidolgoztuk, letakarjuk és kb. 45 percig kelesztjük.
  • A megkelt túrós pogácsatésztát lisztezett felületen kb. másfél ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a puha túrós pogácsákat és tojással lekenjük
  • Majd addig kelesztjük a kiszaggatott pogácsákat a tepsin, míg a sütő bemelegszik.
  • 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a puha túrós pogácsákat.
    Finom és puha túrós pogácsa

Jó étvágyat kívánok!

Még több túrós pogácsa

hirdetés: