Krumplis-túrós pogácsa

Krumplis túrós pogácsa

Könnyed krumplis-túrós pogácsa. Amit mindenki imádni fog! Nem is húzom tovább a szót. Nézzük is a receptet!

hirdetés

Krumplis-túrós pogácsa recept

  1. A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetőrjük és hűlni hagyjuk.
  2. A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt. A zsírt felolvasztjuk.
  3. A krumplit összekeverjük a túróval és a napraforgómaggal. Hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a felfutott élesztőt és rákanalazzuk a zsírt, megszórjuk a sóval. Összegyúrjuk a tésztát jó alaposan, míg egyneművé nem válik. Letakarva duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát egy nyújtófelületre borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és 2 centi vastagságúra kinyújtjuk. Egy éles késsel a krumplis-túrós pogácsákat berácsozzuk és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk és a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
  5. A krumplis-túrós pogácsákat addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik, majd aranybarnára sütjük.
Krumplis túrós pogácsa
Krumplis-túrós pogácsa recept
hirdetés
Krumplis túrós pogácsa

Krumplis-túrós pogácsa

Krumplis-túrós pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour 30 perc
Sütés 20 perc
PIHENŐIDŐ 45 perc
ELKÉSZÍTÉS 2 hours 35 perc
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Hagyományos
ADAG 2 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3-4 db krumpli
  • 25 dkg túró
  • 5 evőkanál olvasztott zsír
  • 1 evőkanál
  • 5 dkg napraforgó
  • 1 db tojás a kenéshez

A pogácsa elkészítése
 

  • A krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, megfőzzük, összetőrjük és hűlni hagyjuk.
  • A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A zsírt felolvasztjuk.
  • A krumplit összekeverjük a túróval és a napraforgómaggal.
  • Hozzáadjuk a lisztet, ráöntjük a felfutott élesztőt és rákanalazzuk a zsírt, megszórjuk a sóval.
  • Összegyúrjuk a pogácsatésztát jó alaposan, míg egyneművé nem válik.
  • Letakarva, majd duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát egy nyújtófelületre borítjuk, még egyszer átgyúrjuk és 2 centi vastagságúra kinyújtjuk.
  • Egy éles késsel berácsozzuk és egy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Egy sütőpapírral kibélelt tepsibe sorakoztatjuk a krumplis-túrós pogácsákat. Majd a tetejüket megkenjük a felvert tojással.
  • A krumplis-túrós pogácsákat addig kelesztjük, míg a sütő 180 fokra bemelegszik Majd aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat kívánok!

Krumplis-túrós pogácsa recept eredete

Ez a krumplis-túrós pogácsa recept eredetileg a az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Még több krumplis pogácsa

Még több túrós pogácsa

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés