Hagymás-krumplis pogácsa

Hagymás krumplis pogácsa

Most ez a hagymás-krumplis pogácsa nálunk a sláger. Egy leves mellé – akár tojásleves mellé is – második fogásnak is beválik. Ahogy látod ez egy nagyon kiadós pogácsa recept. Természetesen ezt az adagot meg lehet felezni.

hirdetés

Hagymás-krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  2. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  3. Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt felfuttatjuk.
  4. A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk. Ha menetközben túl keménynek találjuk a pogácsatésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  5. Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a hagymás-krumplis pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek.
  7. A forró sütőben szép pirosra sütjük a hagymás-krumplis pogácsákat.
Hagymás krumplis pogácsa
Hagymás-krumplis pogácsa recept
hirdetés
Hagymás krumplis pogácsa

Hagymás-krumplis pogácsa

Hagymás-krumplis pogácsa recept
ELŐKÉSZÍTÉS 1 hour 15 perc
Sütés 20 perc
PIHENŐIDŐ 1 hour 30 perc
ELKÉSZÍTÉS 3 hours 5 perc
FOGÁS Ebéd, Uzsonna, Vacsora
KONYHA Hagyományos
ADAG 4 tepsi

A pogácsa hozzávalói
  

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg zsír
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál

A pogácsa elkészítése
 

  • A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsitkihűlni.
  • Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  • Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt felfuttatjuk.
  • A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük alisztet, a sót és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
  • Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk.
  • Ha menetközben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  • Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a hagymás-krumplis pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek.
  • A forró sütőben szép pirosra sütjük hagymás-krumplis pogácsákat.

Hagymás-krumplis pogácsa recept eredete

Ez a hagymás-krumplis pogácsa recept eredetileg a az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Még több krumplis pogácsa

Jó étvágyat kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés