Pogácsa fagyasztása

Medvehagymás pogácsa zsírral tepsin sütve

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy „Le lehet-e fagyasztani a pogácsákat?” vagy hogy „Hogyan kell lefagyasztani őket?”. Most minden pogácsa fagyasztással kapcsolatos kérdésre meg fogod kapni a választ. Nézzük a válaszokat!

hirdetés

Pogácsa fagyasztása

  1. Miután kisültek a pogácsák várjuk meg, hogy kihűljenek.
  2. Majd kis zacskókba tegyünk annyi pogácsát, amennyit leszeretnénk fagyasztani (pl.: a pogácsák felét).
  3. És tegyük a fagyasztóba a pogácsákat.
  4. Amikor kiszeretnénk venni pogácsákat, tegyünk a konyhapultra egy alátétet vagy rácsot, ahol ki tud engedni.
  5. Miután kiengedett fogyaszthatjuk is őket.

Pogácsa tészta fagyasztása

  1. A pogácsa tészta gyúrása után (a kelesztés előtt) felezzük meg a tésztát.
  2. Majd csomagoljuk be fóliába.
  3. Miután becsomagoltuk helyezzük a tésztát a fagyasztóba.
  4. Amikor kiszeretnénk venni a fagyasztóból, helyezzünk a konyhapultra egy alátétet, ahol kiengedhet.
  5. Majd miután kiengedett össze kell gyúrni és nyújtás után ki is lehet szaggatni a pogácsákat. (A kelesztést ki kell hagyni.)
  6. Majd mehetnek a sütőbe.

Fontos!

Nem garantált, hogy a lefagyasztott pogácsa tészta teljesen ugyanolyan állagú lesz, mint a fagyasztás nélküli pogácsának. Ez függhet a pogácsa fajtájától, hogy sajtos, tejfölös, tepertős vagy túrós. Mindegyik pogácsának más lehet a reakciója! Lehet hogy valamelyik vizes, de az is lehet, hogy normális lesz. Ennek a kockázatát neked kell vállalni!

Javaslat!

Mindenképpen azt javaslom, hogy pogácsa sütés előtt tervezzünk előre. Nézzük meg, hogy mennyi az az adag pogácsa, ami biztosan el fog fogyni aznap vagy a következő napokban (Mert több napig is el tud állni a pogácsa, ha jól van eltárolva). Így nem kell a fagyasztással foglalkozni és ezáltal 100%-ban a pogácsa készítésre koncentrálhatunk.

Jó pogácsa sütést kívánok!

Megosztás:

Ha tetszett a recept csatlakozz a Facebook csoportomhoz!

BELÉPEK A CSOPORTBA >>


hirdetés