A túrós-sajtos pogácsa az egyik legkedveltebb pogácsák egyike! A frissen sütött túrós-sajtos pogácsák puha belsővel és ropogós külsővel rendelkeznek, amik garantáltan ízleni fognak. Élvezd a frissen sült pogácsák ízét és a társaság örömét, amit ez a különleges pogácsa hoz el magával!
Túrós-sajtos pogácsa recept
- A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. (Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá lisztet.)
- Majd letakarjuk és megkelesztjük, ami kb. 45 perc.
- A megkelt tésztát 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
- Addig kelesztjük még a túrós-sajtos pogácsákat a tepsiben, míg a sütő 180 fokra felmelegszik. Majd pirosra sütjük.
Túrós sajtos-pogácsa
FELSZERELÉS
- kis lábas
- tál
- nyújtófelület
- nyújtófa
- kis pohár szaggatáshoz
- tepsi
A pogácsa hozzávalói
- 40 dkg liszt
- 1 evőkanál só
- 20 dkg vaj
- 25 dkg túró
- 0,5 dl tej
- 2 dkg élesztő
- fél teáskanál cukor
- 1 evőkanál tejföl
- 10 dkg reszelt sajt + 6 dkg a szóráshoz
- 1 db tojás a kenéshez
A pogácsa elkészítése
- A cukros, langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
- A többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrunk. (Ha túl lágy lenne, adjunk még hozzá lisztet.)
- Majd letakarjuk és megkelesztjük, ami kb. 45 perc.
- A megkelt tésztát 2 cm-es vastagságúra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk. A tetejüket megkenjük a felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
- Addig kelesztjük még a túrós-sajtos pogácsákat a tepsiben, míg a sütő 180 fokra felmelegszik. Majd pirosra sütjük.
Jó étvágyat kívánok!