Ez egy igazán különleges zsíros pogácsa. A különlegessége abban rejlik, hogy ez igazából ez nem is zsíros, hanem inkább krumplis pogácsa. Valójában ezt a krumplis pogácsát zsírban sütjük meg és emiatt lett zsíros pogácsa a neve.
Zsíros pogácsa recept
- A megpucolt, felkockázott krumplit vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük és hűlni hagyjuk.
- A kihűlt krumplit a többi hozzávalóval összegyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá lisztet.
- Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk. (Nem kell kelesztenünk ezt a pogácsát.)
- Forró zsírban a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.

Zsíros pogácsa

Hozzávalók
- 35 dkg krumpli
- 35 dkg liszt
- 1 db tojás
- 3 dkg zsír
- 1 csapott evőkanál só
- 1 evőkanál tejföl
Elkészítés
- A megpucolt, felkockázott krumplit vízben megfőzzük, leszűrjük, összetörjük és hűlni hagyjuk.
- A kihűlt krumplit a többi hozzávalóval összegyúrjuk, ha szükséges, adjunk hozzá lisztet.
- Lisztezett felületen kb. 2 cm vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
- Forró zsírban a pogácsák mindkét oldalát pirosra sütjük.
Érdemes megnézned a többi zsíros, illet krumplis pogácsa receptjeimet is.
Jó étvágyat kívánok!