Medvehagymás pogácsa zsírral

Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve és tányérra szedve

A medvehagyma szezon alatt számtalan lehetőségünk van medvehagymás pogácsát sütni. Így kipróbálhatjuk a medvehagymás pogácsa zsírral történő sütését. Ez a zsírós medvehagymás pogácsa remekül tud passzolni bármilyen leves vagy főzelék mellé is!

hirdetés

Medvehagymás pogácsa zsírral készítése

  1. A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  2. A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a zsírt, a tojássárgákat, ráöntjük a habosra felfutott élesztő és összegyúrjuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyű ruganyos tésztát kapjunk.
  3. A begyúrt pogácsatésztát letakarva megkelesztjük.
  4. Közben a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk és olvasztott vajon kissé megdinszteljük.
  5. A megkelt tésztát nagyra kinyújtjuk és megkenjük a medvehagyma felével.
  6. Mint a bejglit feltekerjük, a két végét középre hajtjuk, letakarva ismét kelesztjük. (Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük!)
  7. Ezután már csak nyújtjuk kb. két ujjnyi vastagságúra. Éles késsel megcsíkozzuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és míg a sütő melegszik, újra kelesztjük.
  8. A felvert tojásfehérjével megkenjük a medvehagymás pogácsákat és 180 fokon pirosra sütjük.
Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve és tányérra szedve
Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve

Medvehagymás pogácsa zsírral

Medvehagymás pogácsa zsírral recept.
A medvehagyma szezon alatt számtalan lehetőségünk van kipróbálni a medvehagymás pogácsa zsírral történő sütését. Próbáljuk is ki azonnal!
Medvehagymás pogácsa zsírral elkészítve és tányérra szedve
Előkészítés: 30 perc
Sütés / Főzés: 20 perc
Pihenőidő 1 hour 30 perc
Összesen: 2 hours 20 perc
Adag: 2 tepsi
Fogás: Ebéd, Uzsonna, Vacsora
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 1 evőkanál
  • 1,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 db tojás sárgája, fehérje külön
  • 18 dkg zsír
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 dkg vaj
hirdetés

Elkészítés

  • A cukros langyos tejben megfuttatjuk az élesztőt.
  • A lisztben elkeverjük a sót, beletesszük a zsírt, a tojássárgákat, ráöntjük a habosra felfutott élesztő és összegyúrjuk. Annyi tejfölt teszünk hozzá, hogy könnyű ruganyos tésztát kapjunk.
  • A begyúrt pogácsatésztát letakarva megkelesztjük.
  • Közben a medvehagymát megmossuk, lecsöpögtetjük, feldaraboljuk és olvasztott vajon kissé megdinszteljük.
  • A megkelt tésztát nagyra kinyújtjuk és megkenjük a medvehagyma felével.
  • Mint a bejglit feltekerjük, a két végét középre hajtjuk, letakarva ismét kelesztjük. (Ezt a folyamatot még egyszer megismételjük!)
  • Ezután már csak nyújtjuk kb. két ujjnyi vastagságúra. Éles késsel megcsíkozzuk, kiszaggatjuk, sütőpapíros tepsire helyezzük és míg a sütő melegszik, újra kelesztjük.
  • A felvert tojásfehérjével megkenjük a medvehagymás pogácsákat és 180 fokon pirosra sütjük.
    Medvehagymás pogácsa zsírral tepsin sütve

Jó étvágyat kívánok!

Még több medvehagymás pogácsa

  • Medvehagymás pogácsa »
  • Medvehagymás túrós pogácsa »
  • Sajtos medvehagymás pogácsa »
  • Medvehagymás krumplis pogácsa »
hirdetés: