Hagymás-krumplis pogácsa

Hagymás krumplis pogácsa

Most ez a hagymás-krumplis pogácsa nálunk a sláger. Egy leves mellé – akár tojásleves mellé is – második fogásnak is beválik. Ahogy látod ez egy nagyon kiadós pogácsa recept. Természetesen ezt az adagot meg lehet felezni.

hirdetés

Hagymás-krumplis pogácsa recept

  1. A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsit kihűlni.
  2. Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  3. Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt felfuttatjuk.
  4. A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük a lisztet, a sót és beleöntjük a felfuttatott élesztőt. Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk. Ha menetközben túl keménynek találjuk a pogácsatésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  5. Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  6. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a hagymás-krumplis pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek.
  7. A forró sütőben szép pirosra sütjük a hagymás-krumplis pogácsákat.
Hagymás krumplis pogácsa
Hagymás-krumplis pogácsa recept

Hagymás-krumplis pogácsa

Hagymás-krumplis pogácsa recept
Hagymás krumplis pogácsa
Előkészítés: 1 hour 15 perc
Sütés / Főzés: 20 perc
PIHENŐIDŐ 1 hour 30 perc
Összesen: 3 hours 5 perc
Adag: 4 tepsi
Fogás: Ebéd, Uzsonna, Vacsora
Konyha: Hagyományos

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 50 dkg krumpli
  • 1 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 7 dkg zsír
  • 50 dkg vöröshagyma
  • 1 teáskanál cukor
  • 1,5 evőkanál
hirdetés

Elkészítés

  • A krumplit megfőzzük, leszűrjük és hagyjuk egy kicsitkihűlni.
  • Közben a vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk és a zsíron megdinszteljük.
  • Az élesztőt a langyos cukros tejben 10 perc alatt felfuttatjuk.
  • A krumplit áttörjük, belekeverjük a hagymát, hozzámérjük alisztet, a sót és beleöntjük a felfuttatott élesztőt.
  • Az egészet alaposan összegyúrjuk és kb. 10 perces dagasztással szép sima tésztát készítünk.
  • Ha menetközben túl keménynek találjuk a tésztát, egy kevés tejjel tudjuk lazítani.
  • Ezután letakarjuk és kb. 1-1,5 óráig kelesztjük.
  • A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  • Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre borítjuk, nem túl vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
  • A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a hagymás-krumplis pogácsákat belehelyezzük, ne túl szorosan, mert sülés közben még megnőnek.
  • A forró sütőben szép pirosra sütjük hagymás-krumplis pogácsákat.
    Hagymás krumplis pogácsa

Hagymás-krumplis pogácsa recept eredete

Ez a hagymás-krumplis pogácsa recept eredetileg a az estebed.hu gasztroblog oldalon jelent meg. A szerző engedélyével lett itt publikálva.

Még több krumplis pogácsa

Jó étvágyat kívánok!

hirdetés: